Hjem
Hjem Kretssider Skoler Bibelcamp Linker Kalender Kontakt
13.09.2010
- Innvandrerne har gjort det lettere å snakke om tro
- Jeg har takket Gud for den innvandringen som har vært. Den har bidratt til at det er lettere å få tro og religion på dagsorden, mener generalsekretær Jarle Råmunddal i Det norske Misjonsforbund.
  
TRO I DET OFFENTLIGE ROM: Jorunn Strand Askeland (stående) ledet samtalen mellom (fra venstre) Arnfinn Haram, Hadia Tajik, Jarle Råmunddal, Kjell Magne Bondevik og Jenny Skumsnes Moe.
(FOTO: OLE ANDREAS HUSØY/KPK)

Av Ole Andreas Husøy, KPK

Råmunddal drøftet sist uke temaet "Formidle kristen tro i dag" sammen med Kjell Magne Bondevik, Hadia Tajik, Jenny Skumsnes Moe og Arnfinn Haram på konferansen Misjon til forandring.
Samtalepartnerne var enige om at det er blitt lettere å snakke om tro i det offentlige rom i Norge de senere år. Men fortsatt er det mindre naturlig for nordmenn å snakke om slike ting, enn for folk fra mange andre land.

Undring
- Mange utenlandske kirkeledere og politiske ledere jeg har møtt undrer seg over at vi ikke er mer frimodige om det vi står for, sa tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, som deltok i samtalen i egenskap av at han er medlem av Kirkenes Verdensråds kommisjon for internasjonale spørsmål.
- Det er en mye større naturlig frimodighet i land hvor vi har misjonert. Det er ikke rart at det nå kommer misjonærer fra disse landene til oss, sa Bondevik.
Hadia Tajik, muslim og stortingsrepresentant for Ap, påpekte at det er mange som synes det er ok at folk er religiøse, bare de ikke prøver å dytte religionen over på andre.
– Da pleier jeg å si at det er ok at folk er sekulære, bare de ikke dytter sin sekularisme over på meg, sa hun med et glimt i øyet.
Tajik synes ikke det er galt å drive misjon, men ”moralpolitiet” har hun ikke noe til overs for.

- Forpliktet til misjon
- Kirken er forpliktet til å misjonere. Det er vårt mandat, sa prior Arnfinn Haram fra Den katolske kirke, og viste til Jesu misjonsbefaling. – Vi bør være tydelige og åpne om det vi tror på, men samtidig vise respekt for andres bakgrunn.
Bondevik sa at det er en viktig grensedraging mellom på den ene siden å misjonere frimodig og på den annen side dytte sitt syn på andre. Han har tro på et mangfoldig samfunn, og da må for eksempel også muslimene få mulighet til å gi uttrykk for sin tro offentlig.
Hadia Tajik sa at det ved misjonering er viktig å møte andre mennesker med likeverdighet, akseptere avvisning og oppføre seg i samsvar med den gylne regel; det du ikke vil at andre skal gjøre mot deg, skal heller ikke du gjøre mot dem.
Jarle Råmunddal sa at man må være varsom så man ikke framstår aggressiv og tråkker på folks integritet. - Men vi skal frimodig peke på Kristus, sa han.

Tro på samtalen
- Vi lever i en tid hvor folk misliker at vi trekker konklusjoner for dem. Vi trenger som kirke å være der og stimulere folks nysgjerrighet, sa Jenny Skumsnes Moe fra Mellomkirkelig råd.
- Jeg tror det er mye skjult tro i Norge. Derfor har jeg stor tro på samtalen. Tenk om alle kristne samtalte jevnlig med noen som er i gråsonen når det gjelder kristen tro, sa Kjell Magne Bondevik.
- Kristus kan formidles overalt, glem ikke de naturlige møteplasser, sa Arnfinn Haram. KPK

 
Bildøy åpner tv-kanal
Bildøy åpner tv-kanal
5. november
Bildøy Bibelskole vil nå bredere ut. Fredag 5.november åpnet de sin egen tv-kanal på internett.
Knallsuksess på Emblem
Knallsuksess på Emblem
27. oktober
– Dette gikk over all forventning, sier Eivind Landro i Ung Misjon om årets Pit Stop på Sunnmøre.
Under arbeid
Under arbeid
27. oktober
Nye nettsider er under arbeid.
- Innvandrerne har gjort det lettere å snakke om tro
- Innvandrerne har gjort det lettere å snakke om tro
13. september
- Jeg har takket Gud for den innvandringen som har vært. Den har bidratt til at det er lettere å få ...
Eldre saker
 
Indremisjonsforbundet, Søre Bildøy, 5353 Straume Tlf.: 56 31 42 40 Faks: 56 31 42 41 E-post: imf@imf.no
Aeston